21 Kasım 2013 Perşembe

marmelatlı kurabiye

malzemeler ;

125 gr. tereyağı ,
1 yumurta , 
1 su bardağına yakın pudra şekeri ,
1 paket kabartma tozu ,
1 paket vanilya ,
mısır nişastası ,
un .

üzeri için ;
istediğiniz maremeladı kullanabilirsiniz.

yapılışı ;

oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurtayı ve şekeri karıştırıyoruz.kabartma tozunu karıştırdığımız  1 çay bardağı unu ilave ediyoruz. sonra bir o kadar mısır nişastasını hamura yediriyoruz.koyacağımız un ve nişasta eşit miktarda olmalı. yani kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar 1 dolu yemek kaşığı un, 1dolu yemek kaşığı nişasta koyuyoruz. 15-20 dk. hamurumuzu dinlendiriyoruz.sonra merdane yardımıyla  yarım cm. kalınlığında açıp  kalp kalıpla kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. tekrar hamur açıp yine kalıpla kesiyoruz. kestiğimiz kalplerin tam ortalarından kullandığımız kalıbın bir küçük boyu ile yine kesip bu parçayı tepsiye dizilen hamurların üstüne yerleştiriyoruz. sıcak fırında pişiriyoruz.  ( sıcaklık ve pişme süresini siz fırınınıza göre ayarlayın . )  servis edeceğimiz zaman marmelatla süslüyoruz.

afiyet olsun  :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder