malzemeler;
- 250 gr. margarin ( arzuya göre tereyağı konulabilir. ben katı yağ olarak tereyağı tercih ediyorum.)
- 1 yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- çay kaşığı silme kırmızı gıda boyası
- aldığı kadar un ( hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)
- bütün malzemeler karışırılır, hamurdan bir parça alınıp merdane ile açılır. hamurun kalınlığı ½ cm olmalıdır, bir çay bardağı yardımıyla hamur parçalara ayrılır. bir parça diğerinin yarısını kaplayacak şekilde üstüste konur. üç parça olunca rulo yapılır ve ortadan bıçakla kesilir yani bir rulodan 2 gül çıkar. 170 derecede 20' pişirilir, ortasına arzuya göre boncuk konabilir.afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder