malzemeler :
1 orta boy sarmalık lahana,
4 adet iri kuru soğan,
2 demet maydanoz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı pirinç,
tuz, karabiber, zeytinyağı
yapılışı ;
lahananın kök kısmı bıçakla koni şeklinde çıkartılır. kaynar suda her iki tarafı da haşlanır. süzgeç yardımıyla tencereden alınan lahana , soğuduktan sonra yapraklara ayrılır.
diğer tarafta soğanlar ve maydanozlar ince ince kıyılır.kalan malzeme ilave olunduktan sonra iyice karıştırılır. sarılan lahanalar tencereye düzgünce dizilir.üzerine sarma taşı veya geniş bir tabak konur. sarmaların tam üzerine kadar su, bir-iki yemek kaşığı zeytinyağı konur, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
afiyetler olsun.:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder