bu yaz ne zaman geldi hiç anlamadım. diğer meyveler olgunlaştığında yaz mevsimini bu kadar hissetmiyorum. ama kızılcıklar olunca tamam diyorum yazın tam da ortasındayız.baktım, pazarda görünce dayanamadım hemen alıp yapayım dedim .yalnız ben reçellerde pek ölçü kullanmıyorum.
bizim evde reçelin sadece taneleri yeniyor. bu nedenle şekeri daha az kullanıyorum.buna rağmen reçelin kalan sıvı kısmını sulandırarak yaş pastaları ıslatmada tüketiyorum. hem de ayrı bir lezzet katıyor yaşpastaya. şimdi bu reçeli nasıl mı yaptım ;
kızılcıkları yıkayıp, suyunu süzüp, tencereye aldım. üzerine şeker ilave ettim ( bir kiloya 750 gr. şeker gibi ) . hiç bekletmeden kısık ateşte kaynattım . limon falan sıkmadım zaten kızılcıklar ekşi. sıcak sıcak kavanozlara boşaltıp, kapakları sıkıca kapattım bir miktarını hemen yemek için ayırdım.diğerleri mi ? onlar kışı bekleyecek.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder