4 Ağustos 2013 Pazar

lezzet güneşi

malzemeler ;

2 adet yufka
1/2 kg. kıyma
2 dilim ekmek içi
tuz, karabiber
kızartmak için sıvıyağ

sos için ;

4-5 domates

yapılışı;

yufkalar sigara böreğinde olduğu gibi, ama daha ufak kesilir. (yaklaşık iki parmak eninde )  içi boş olarak sarılır. köfte için malzemeler karıştırılıp, iyice yoğurulur.köfteler fırına verildikten sonra, yufkalar sıvıyağda kızartılır.
bu arada rendelenen domatesler de 1-2 kaşık sıvıyağla birlikte pişirilir.servis tabağına önce kızaran yufkalar, sonra ortaya köfteler konur. köftelerin üstüne de yaptığımız sos ilave edilir


afiyet şifa olsun.
hayırlı iftarlar  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder