eski geleneklerimiz yavaş yavaş canlanıyor mu? yoksa ben yaş mı alıyorum ? ailede büyüklerim kalmadı da ben onların yerine mi geçmek istiyorum ? bu sorunun cevabını bilmiyorum. bildiğim tek şey eskiye olan merakım arttı. ramazan şerbetleri de ayrı bir ilgimi çekti.. daha önce de ramazan şerbeti yapmıştım. ama bu defa ki hibiskus şerbeti. yaklaşık 3 yıl önce eşimin arkadaşı sudan a gitmişti ve bize epey bi hibiskus getirmişti. o zaman tadına bile bakmamıştım. bu gün, bu şerbeti denemeye karar verdim.iyiki de denemişim. harika bir içecek oldu.( en azından benim damak tadıma göre ) üstelik de hem gazlı içecek değil, hem de tamamen doğal. yazın bu sıcak günlerinde susuzluğa da faydası olan bir bitki hibiskus. sizlere detavsiye ederim :)
malzemeler;
1 litre su
2 kabuk tarçın
7-8 tane karanfil
2 tatlı kaşığı dolusu hibiskus
1/2 su bardağı şeker
isteğe bağlı gülsuyu
yapılışı;
tencerede su kaynadıktan sonra , gülsuyu hariç bütün malzeme ilava edilir. yaklaşık yarım saat kaynatılır. ılıdıktan sonra cam şişelerde dolaba soğumaya bırakılır. servis edilirken arzuya göre bir yada iki damla gülsuyu eklenebilir ..
afiyet şifa olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder