10 Temmuz 2013 Çarşamba

ramazan şerbeti..

günler uzun, sıvı tüketmeye olan ihtiyaç fazla.  hal böyle olunca içecekleri çeşitlendirmek lazım. oktay ustadan aldığım tarifi denedim.benim damak tadıma uygun bir tat. hem de mevsim  meyveleri ile yapılıyor. içinde tarçın ve karanfil olduğu için kan şekerimizi de dengeleyeceğini düşünüyorum.

malzemeler;

 1kg. gram kırmızı erik
 1kg. gram vişne
 4 su bardağı toz şeker
  4 tane çubuk tarçın
  9-10 tane karanfil
   su


yapılışı;

su hariç olmak üzere diğer malzemeler karıştırıp , tencerede  3-4 saat bekletilir.daha sonra  2 litre su ilave edlip kaynatılır.duruma göre biraz daha su eklenebilir.bir iki taşım kaynadıktan sonra içeceğimiz  hazır duruma gelmiştir. tanelerini süzüp soğuk olarak servis yapabilirsiniz.    


afiyet olsun  :))                         



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder