19 Temmuz 2013 Cuma

karamel soslu milföy kırıntılı muhallebi.


 mukucuğum ( benim ablam olur kendileri )  bize  iftar  davetinde bu tatlıyı yapmış.yapmış  ama iyimi olmuş kötümü bilemiyeceğim . zaten aperatifler nefisti.yemekler ondan nefis. tatlı ile de son noktayı koydu. ellerine sağlık ablamın. cenab-ı hak bütün ailemizi cennet sofralarında  da buluşturur inşaallah...:)

malzemeler;

1,5 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1,5 paket süt kreması
 
karamel sos için ;

1 su bardağı şeker
1,5 paket süt kreması

3 adet milföy hamuru

 yapılışı;

muhallebi malzemesi karıştırılıp pişirilir. biraz ılıdıktan sonra krema ile çirpılır.

sos;  şeker ocakta yakılır, krema ilave olunur. sertleştiği için eriyene kadar pişirilir. milföy hamuru inceltilip sıcak fırında pişirip , soğuduktan sonra ufalanır. kaseye konan muhallebinin üzerine önce karamel sos, sonra da  milföy kırıntıları eklenir. inanın ki siz arkanızı döndüğünüzde tatlılar bitmiş olacak. tecrübeyle sabit ( biz muku nun tatlısını hemen bitirdik  )
 afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder