19 Temmuz 2013 Cuma
karamel soslu milföy kırıntılı muhallebi.
mukucuğum ( benim ablam olur kendileri ) bize iftar davetinde bu tatlıyı yapmış.yapmış ama iyimi olmuş kötümü bilemiyeceğim . zaten aperatifler nefisti.yemekler ondan nefis. tatlı ile de son noktayı koydu. ellerine sağlık ablamın. cenab-ı hak bütün ailemizi cennet sofralarında da buluşturur inşaallah...:)
malzemeler;
1,5 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1,5 paket süt kreması
karamel sos için ;
1 su bardağı şeker
1,5 paket süt kreması
3 adet milföy hamuru
yapılışı;
muhallebi malzemesi karıştırılıp pişirilir. biraz ılıdıktan sonra krema ile çirpılır.
sos; şeker ocakta yakılır, krema ilave olunur. sertleştiği için eriyene kadar pişirilir. milföy hamuru inceltilip sıcak fırında pişirip , soğuduktan sonra ufalanır. kaseye konan muhallebinin üzerine önce karamel sos, sonra da milföy kırıntıları eklenir. inanın ki siz arkanızı döndüğünüzde tatlılar bitmiş olacak. tecrübeyle sabit ( biz muku nun tatlısını hemen bitirdik )
afiyet olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder