18 Temmuz 2013 Perşembe

patlıcanlı pirinç pilavı

malzemeler;

2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
etsuyu,  tuz, karabiber.

yapılışı;

pirinç bol tuzlu ılık suda ıslatılır.patlıcanlar kabuğu soyulmadan küp şeklinde doğranıp tuzlu suda 5-10 dakika bekletilir. tereyağı eritilip, sırayla önce ince yemeklik doğranan soğan, sonra  patlıcan, daha sonra da biberler ilave edilir.biraz kavurduktan sonra pirinç de bunlara eklenir .  1-2 dakika da hep beraber kavurup etsuyu,karabiber, zeytinyağı ve tuz da ilave olunur. kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek beklenir. ocaktan alınan pilav demlendirildikten sonra servise hazırdır .



afiyetler olsun...:)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder