malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
etsuyu, tuz, karabiber.
yapılışı;
pirinç bol tuzlu ılık suda ıslatılır.patlıcanlar kabuğu soyulmadan küp şeklinde doğranıp tuzlu suda 5-10 dakika bekletilir. tereyağı eritilip, sırayla önce ince yemeklik doğranan soğan, sonra patlıcan, daha sonra da biberler ilave edilir.biraz kavurduktan sonra pirinç de bunlara eklenir . 1-2 dakika da hep beraber kavurup etsuyu,karabiber, zeytinyağı ve tuz da ilave olunur. kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek beklenir. ocaktan alınan pilav demlendirildikten sonra servise hazırdır .
afiyetler olsun...:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder