9 Mart 2012 Cuma

ev yoğurdu

malzemeler ;

3  litre süt
3 yemek kaşığı yoğurt

 yapılışı ;

sütü  kaynattıktan  sonra ılımasını bekliyoruz. serçe parmağımız dayanabilecek kadar ılınınca yoğurdu ilave edip, iyice karıştırıyoruz. mayalanmasını istediğiniz kaplara karışımı paylaştırıyoruz.  üzerini kapakla kapatıyoruz, birde üstünü tamamen  kalın bir örtü  ( ki, battaniye olabilir ) ile örtüyoruz.  3- 3,5 saat sonra örtü ve kapakları açıyoruz,  sonrada buzdolabına yerleştiriyoruz. ertesi gün  tüketmeniz için sizi dolapta bekliyor olacaklar. benim yaptığım gibi küçük toprak kaplara  mayalarsanız hem güzel görünür, hem de tam porsiyon olur. afiyetler olsun.....:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder